Публикувана 12.11.2021 | Обновена 05.01.2022

Във връзка с брифинга на Министъра на енергетиката и обявения от него напредък по реализацията на програмата в помощ на бизнеса заради високите енергийни цени, съобщаваме, че процедурата по реално изпълнение ще започне след връщането на подписания от наша страна договор от министерството. Надяваме се след този брифинг, това да се случи наистина в рамките на другата седмица. След това ще бъдат проверени подадените справки за количествата, за които се полага обявената компенсация. Ако има разлика в количествата ще е необходимо да бъдат отстранени разминаванията и след окончателно потвърждение от МЕ ще може да се определи сумата за компенсиране към дадения доставчик и клиент. Самата сума към доставчика ще бъде преведена след предоставяне на реални доказателства от издадените фактури с нанесена в тях компенсация, което означава веднага след издаване на фактурите за месец ноември 2021 г.

Министър Живков съобщи, че фирмите, които вече са получили фактурите си за м. октомври, ще получат своите компенсации заедно с ноемврийските сметки. Повече от 90% от клиентите са получили своите фактури за месец октомври в рамките до 14 число на месец ноември 2021 г. В тази връзка клиентите е необходимо да си заплатят цялата фактура за месец октомври 2021 г., а в последваща фактура ще бъде приспадната сумата за компенсация за месец октомври и ноември 2021 г. Това означава, че най – рано клиентите ще започнат да получават реалните компенсации след 29.11.2021 г. според това кога и как получават своите фактури за месец ноември 2021 г.

В помощ на бизнеса в министерството ще функционира горещ телефон, на който всеки ще може да зададе своя въпрос във връзка с изпълнението на програмата за компенсации - 02/92 63 256.

Тагове: компенсации
Сподели във :
РИТЪМ 4 ТБ