Изберете доставчик на електроенергия на свободния пазар за Вашия бизнес Виж повече
Публикувана на 16.05.2016

Всяко домакинство от 1 май 2016 г, което използва електроенергия в бита си, ще може да се възползва да си намери доставчик на ток от свободния пазар.

Либерализацията на пазара позволява на всеки един човек ако има желание да смени своя доставчик. Това при всички положения не е задължение, а право на всеки клиент.
До този момент от тази услуга имаха възможност да се възползват само огромните бизнес компании, които са клиенти от 2008 година. През 2013 година право да сменят доставчика имат и средно големия бизнес, които разходват със средно напрежение. През изтеклата 2015 година голяма част от хората занимаващи се със свободни професии и занаятчии избраха да бъдат на свободния пазар.

Предимствата на либерализирания пазар са:

  • удобството от избора на доставчик,
  • ръководене на преговори,
  • определяне на цени на пазарен принцип, които за в зависимост от търсенето и предлагането.

За да смените своя доставчик трябва първо да изберете своя доставчик, не трябва да оставяте неплатена фактура от предишния, необходимо е да подадете заявление до 10-то число лично или новия ви доставчик. Заявлението за смяна се подава в EVN. Смяната ще влезе в сила от първото число на следващия сектор.

От смяна на доставчика на електроенергия се възползва Националния дворец на културата. Тя стана една от първите институции, които избраха да възползват от либерализацията на пазара на електроенергия. По този начин годишната сметка на НДК намалява с над 1,5 млн. лв.

Като се има в предвид непрекъснато променящи се условия на енергийния пазар РИТЪМ-4-ТБ се стреми да отговаря на променящите се изисквания на все по информираните клиенти, като прилага иновативни подходи за доставка на евтин ток.
Поради тази причина не се чудете много и не се замисляйте, изберете Вашия търговец, изберете РИТЪМ!

Сподели във :
РИТЪМ 4 ТБ