Публикувана 23.06.2015 | Обновена 23.06.2015

Комисията за наблюдение на КЕВР към НС се събира извънредно.

Очаква се Комисията за наблюдение на енергийния регулатор да изготви проект на решение, с който да отложи за следващите месеци, планираното поскъпване на тока за индустрията.

Парламентарната комисия за наблюдение на енергийния регулатор се събира извънредно днес в опит да отложи поскъпването на електроенергията, планирано за 1 юли.

Очаква се Комисията за наблюдение на енергийния регулатор да изготви проект на решение, с който да отложи за следващите месеци, планираното поскъпване на тока за индустрията, съобщи БНР.

До тук се стигна, след несъгласието ѝ от 1-ви юли да заплаща 40, вместо 19 лева за мегаватчас добавка задължение към обществото и предупрежденията за едночасови стачки в предприятията на 26-и юни.

Председателят на регулатора Иван Иванов обеща, най-късно до петък да стане ясно, дали ще има отлагане на поскъпването, както поиска премиерът Бойко Борисов. Иванов посочи, че увеличението на цената на тока, може да бъде по-малко от планираното, ако правителството намери резерви в сектор „Енергетика“. Финансовият министър Владислав Горанов обаче отвърна, че регулаторът най-добре знае, къде може да има такива.

Можете да прочетете повече -> ТУК

Сподели във :
РИТЪМ 4 ТБ