Комисията за наблюдение на КЕВР към НС се събира извънредно

Комисията за наблюдение на КЕВР към НС се събира извънредно

Очаква се Комисията за наблюдение на енергийния регулатор да изготви проект на решение, с който да отложи за следващите месеци, планираното поскъпване на тока за индустрията

Парламентарната комисия за наблюдение на енергийния регулатор се събира извънредно днес в опит да отложи поскъпването на електроенергията, планирано за 1 юли.

Очаква се Комисията за наблюдение на енергийния регулатор да изготви проект на решение, с който да отложи за следващите месеци, планираното поскъпване на тока за индустрията, съобщи БНР.

До тук се стигна, след несъгласието ѝ от 1-ви юли да заплаща 40, вместо 19 лева за мегаватчас добавка задължение към обществото и предупрежденията за едночасови стачки в предприятията на 26-и юни.

Председателят на регулатора Иван Иванов обеща, най-късно до петък да стане ясно, дали ще има отлагане на поскъпването, както поиска премиерът Бойко Борисов. Иванов посочи, че увеличението на цената на тока, може да бъде по-малко от планираното, ако правителството намери резерви в сектор „Енергетика“. Финансовият министър Владислав Горанов обаче отвърна, че регулаторът най-добре знае, къде може да има такива.

Комисията за наблюдение на КЕВР към НС се събира извънредно – прочети цялата статия

Comments are closed